| |     ћирилица | latinica  
Home
Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë

Delegacioni treanëtarësh i Këshillit për Diasporën dhe Serbët në Rajon i Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë në përmbajtjen e të cilit janë Dr. Janko Veselinović, kryetari i Këshillit dhe anëtarët Aleksandar Čotrić dhe Milan Đurica, kanë qëndruar ne Shqipëri nga 30 Nëntor deri më 4 Dhjetor 2014. Me këtë rast kane vizituar Shoqatën e minoritetit serbo-malazez “Moraça-Rozafa” dhe Shoqatën Orthodokse “Shën Jovan Vladimir” në Shkodër si edhe kishën e Shen Trinisë në Vrakë në të cilën gjatë festave fetare shërbimi kryhet në gjuhën serbe.

Ditën e dytë të qëndrimit, delegacioni vizitoi selinë e Shoqatës serbe “Jedinstvo” në Fier dhe nxënësit e kursit të gjuhës serbe i cili mbahet në fshatin Rreth Libofshë në afërsi të Fierit.

Delegacioni është takuar edhe me disa zyrtarë shqiptarë, me Nënkryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, Vangjel Dule,

Kryetarin e Grupit Parlamentar të miqësisë me Serbinë, Dr. Petrit Vasili dhe Kryetarin e Komisionit Paralamentar për Legjislacionin, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Fatmir Xhafaj.

Delegacionin e kanë pritur Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla

si edhe Avokati i Popullit të Shqipërisë, Igli Totozani.

Në fund të një vizite gjithëpërfshirëse, anëtarët e delegacionit kanë biseduar edhe me Kreun e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasador Florian Raunig,

dhe pastaj kanë vënë një kurorë lulesh në monumentin e ushtarëve dhe atdhetarëve të cilët u vranë në territorin e Shqipërisë në periudhën nga 1912 deri 1918, i cili gjendet në varrezën e qytetit në Tiranë.

 


Print version
News
Vizita e Ministrit të Bujqësisë, Pyjeve dhe Manaxhimit të Ujrave Branislav Nedimović në Shqipëri, më 6 Mars 2018
Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë më 15 Shkurt 2018
Pritja e Vitit të Ri të Presidentit të Republikës Ilir Meta për Krerët e Misioneve Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, 18 Janar 2018
Konsultime konsullore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, në nivelin e ndihmësit të ministrit, janë mbajtur në Tiranë, më 18 Janar 2018.
Takimi i Vitit të Ri i Kryeministrit Edi Rama për Misionet Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, më 13 dhjetor 2017
Pjesëmarrja e Minisrit të Ekonomisë së Serbisë Goran Knežević, në seancën e parë të përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Serbi në Tiranë, më 25. nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministrit të Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić në mbledhjen e Ministrave ReSPA në Tiranë, më 6 nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministres Ana Brnabić në Konferencën Rajonale ReSPA në Tiranë më 18 Maj 2017
Vanja Udovičić, Ministër i Rinisë dhe Sportit në Tiranë, më 08. Dhjetor 2016.
Vladan Vukosavljević, Ministër i Kulturës dhe Informimit në Tiranë më 22 Shkurt 2017
Information to tender
Takimi trepalësh i Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë në Tiranë, më 20 Janar
Ministri i Minierave dhe Energjitikës mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015
Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik me nje grup studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015
Vizita zyrtare e Kryetarit të Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić në Shqipëri
Pjesëmarrja e Nënkryetarit të parë të Qeverisë dhe Ministrit e Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë Ivica Dačić në takimet në Tiranë
Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve të Brendshme Dr. Nebojša Stefanović në Samitin Rajonal kundër ekstremizmit të dhunshëm në Tiranë
Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri
Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović
Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë
Takimi i Ministrave të Arsimit
Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej
Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit
No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein
Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods
Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra
Floods in Serbia - Condolences book
Floods in Serbia - collecting financial aid and grants
Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries - meeting Stefanović-Meta
MRKIC: PRAGMATIC RELATIONS WITH ALBANIA ON EU PATH
Official State Program for Aniversary celebration "Edict of Milan 313 - 2013", Serbia
News - Archive