| |     ћирилица | latinica  
Home
Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri

Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Serbisë, Maja Gojković zhvilloi një vizitë zyrtare në Shqiperi më datë 4-5 Mars 2015, me ftesën e Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta. Pas bisedimëve është mbajtur konferenca e përbashkët shtypi me interesim te lartë. Kjo ishte vizita e parë e një kryetari të Ansamblesë Popullore të Serbisë në Shqipëri.

 

Kryetaren e Ansamblesë, Maja Gojković e kanë pritur gjatë vizitës dhe Presidenti i Shqiperisë, Bujar Nishani,

Kryetari i Qeverisë, Edi Rama,

si edhe Kryebashkiaku i Tiranës, Lulzim Basha.

 

 


Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović

Nënkryetarja e Qeverisë dhe Ministrja e Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës të Republikës së Serbisë, Prof. Dr. Zorana Mihajlovic me bashkëpunëtorët e saj ka vizituar Shqipërinë më 5 shkurt 2015 dhe në Tiranë ka biseduar me Ministrin e Zhvillimit ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes të Shqipërisë, Arben Ahmetaj për avancimin e mëtejshëm të bashkëpunimit dypalësh dhe realizimin e projekteve infrastrukturore që duhet të lidhin jo vetëm dy vendet tona, por edhe rajonin me Evropën. Pas bisedës, ministrat kanë mbajtur një konferencë të përbashkët shtypi ku ndër të tjerash e  kanë bërë të ditur që është formuar një Grup pune i përbashkët serbo-shqiptar i cili deri më 1 Prill do të formulojë sugjerimin e një dokumenti të përbashkët bashkëpunimi përgjithësisht të dakorduar tashmë nga kryeministrat Aleksandar Vucic dhe Edi Rama në Berlin. Grupi i punës do të merret me projekte të mëdhenj infrastrukturorë mes të cilëve është dhe ndërtimi i rrugës Nish-Prishtinë-Tiranë me qëllim daljen e ketij aksi në port, ndertimi i Koridorit 11 nga Beogradi deri në Mal të Zi dhe kryqëzimi i tij me Autostraden Adriatiko-joniane, i ashtuquajturi Koridori i kaltër, dhe rindërtimi i hekurudhës Beograd-Bar dhe lidhja e saj me portet shqiptare.


Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë

Delegacioni treanëtarësh i Këshillit për Diasporën dhe Serbët në Rajon i Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë në përmbajtjen e të cilit janë Dr. Janko Veselinović, kryetari i Këshillit dhe anëtarët Aleksandar Čotrić dhe Milan Đurica, kanë qëndruar ne Shqipëri nga 30 Nëntor deri më 4 Dhjetor 2014. Me këtë rast kane vizituar Shoqatën e minoritetit serbo-malazez “Moraça-Rozafa” dhe Shoqatën Orthodokse “Shën Jovan Vladimir” në Shkodër si edhe kishën e Shen Trinisë në Vrakë në të cilën gjatë festave fetare shërbimi kryhet në gjuhën serbe.

Ditën e dytë të qëndrimit, delegacioni vizitoi selinë e Shoqatës serbe “Jedinstvo” në Fier dhe nxënësit e kursit të gjuhës serbe i cili mbahet në fshatin Rreth Libofshë në afërsi të Fierit.

Delegacioni është takuar edhe me disa zyrtarë shqiptarë, me Nënkryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, Vangjel Dule,

Kryetarin e Grupit Parlamentar të miqësisë me Serbinë, Dr. Petrit Vasili dhe Kryetarin e Komisionit Paralamentar për Legjislacionin, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Fatmir Xhafaj.

Delegacionin e kanë pritur Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla

si edhe Avokati i Popullit të Shqipërisë, Igli Totozani.

Në fund të një vizite gjithëpërfshirëse, anëtarët e delegacionit kanë biseduar edhe me Kreun e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasador Florian Raunig,

dhe pastaj kanë vënë një kurorë lulesh në monumentin e ushtarëve dhe atdhetarëve të cilët u vranë në territorin e Shqipërisë në periudhën nga 1912 deri 1918, i cili gjendet në varrezën e qytetit në Tiranë.

 


Takimi i Ministrave të Arsimit

Takimi i Ministrit të Arsimit, Shkences dhe Еdukimit të Republikës së Serbise, Srđan Verbić me Ministren e Edukimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, Lindita Nikolla në Tiranë më 7 Tetor 2014


Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej

Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej dhe delegacionit të përberë nga Arkipeshkopi i Cetinjës dhe Mitropoliti malazez-bregdetar Zoti Amfilohije, Ipeshkvi i Rashkës dhe Prizrenit dhe të Kosovës dhe Metohisë Zoti Teodosije dhe Hieromurgu Andrej në Tiranë, më 1 Qershor 2014.


Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit

Qeveria e Republikës së Serbisë ka nxjerrë vendimin për heqjen e vizave për hyrjen në Republikën e Serbisë për qytetarët e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit, mbajtësit e të gjitha llojeve të pasaportave  përveç fletëve të udhëtimit dhe pasaportave të cilat lëshohen në përputhje me konventat ndërkombëtare, nëse nuk ekzistojnë pengesa të tjera nga neni 11 i Ligjit për të huajt.
Ky vendim hyn në fuqi më 30. qershor 2015.


No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein

Government of the Republic of  Serbia approved on 18th June 2015 the Decision on entrance Republic of Serbia WITHOUT VISA for citizens of Qatar, Kuwait, Oman and Kingdom of Bahrain.
(Decision applies to holders of passports, hower it does not apply for holders of travel documents issued in accordance with the inetrnational conventions). Decision approved by the Government of the Republic of Serbia is valid from 30th June 2015.


Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods

FLOODS IN SERBIA
GENERAL INFORMATION ON
HUMANITARIAN DONATIONS IN GOODS

1. DONATIONS HAVE TO BE ADDRESSED TO:

RED CROSS OF SERBIA,
SIMINA ST. 19, BELGRADE,
REPUBLIC OF SERBIA

2. CUSTOMS PROCEDURE
CUSTOMS PROCEDURE ON IMPORT OF COLLECTED HUMANITARIAN GOODS IS MAXIMALY LIBERALIZED. HUMANITARIAN GOODS IMPORTED TO SERBIA ARE EXEMPTED OF CUSTOM DUTIES AND CHARGES. TRANSPORT OF HUMANITARIAN GOODS IS EXEMPTED FROM THE REGIME OF MULTILATERAL AND BILATERAL LICENCES AND MOTORWAY TOLLS.
CERTAIN KINDS OF HUMANITARIAN GOODS MUST APLLY NECESSARY CONDITIONS FOR USE (MEDICAL, VETERINARY, ECOLOGICAL OR FITOSANITARY). MORE INFORMATION ON THE CONDITIONS POTENTIAL DONATORS CAN OBTAIN IN DIRECT CONTACT WITH RESPONSIBLE PERSONS IN THE MINISTRY OF HEALTH OF SERBIA AND THE RED CROSS OF SERBIA:
MINISTRY OF HEALTH
Mr. Aleksandar Rankovic
e-mail: aleksandar.rankovic@zdavlje.gov.rs
Phone: 00381 11 361 4890
Cell. 00381 64 616 3321

RED CROSS
Head of International Department
Mr. Ljubomir Miladinovic
e-mail: ljubomir@redcross.org.rs, indep@redcross.org.rs
Phone: 00381 11 328 10 86, 303 21 19/ ext. 217
Fax: 00381 11 262 28 30
Cell: 00381 62 880 1502, 00381 64 880 15 02

IN ORDER TO SPEED UP FITOSANITARY CONTROL ON THE BORDER, DONATORS WHO ARE SENDING FOOD ARE KINDLY REQUESTED TO SEPARATLY PACK FOOD OF ANIMAL AND PLANT ORIGIN AND TO NOTIFY EXACT WEIGHT OF EVERY STATED KIND OF FOOD.
3. NECESSARY DOCUMENTS
CERTIFICATE ON DONATION ISSUED AND SEALED BY THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA. INTEGRAL PART OF CERTIFICATE IS STATEMENT WITH THE LIST OF GOODS SENT BY DONATOR TO REPUBLIC OF SERBIA AS HUMANITARIAN AID.
CERTIFICATE FORM IS AVAILABLE AT THE CONSULAR SECTION OF THE EMBASSY OF REPUBLIC OF SERBIA.
4. OTHER USEFUL INFORMATION
DATE OF DEPARTURE OF SHIPMENT
PLATES NO. OF TRANSPORTING VEHICLE
PASSPORT DETAILS (NAМЕ OF THE BEARER, PASSPORT NUBER) OF THE DRIVER AND FOLLOWING PERSONS
 


Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra

PERMBYTJET NE SERBI
INFORMACION I PERGJITHSHEM
MBI DONACIONET HUMANITARE NE MALLRA

1. DONACIONET DUHET TE DERGOHEN NE ADRESEN E MEPOSHTEME:

KRYQI I KUQ I SERBISE
SIMINA 19, BEOGRAD
REPUBLIKA E SRBISE

2. PROCEDURA DOGANORE

PROCEDURA DOGANORE PER IMPORTIN E MALLRAVE HUMANITARE TE MBLEDHURA ESHTE LIBERALIZUAR MAKSIMALISHT. MALLRAT HUMANITARE TE CILAT IMPORTOHEN NE SERBI JANE PERJASHTUAR NGA PAGESAT E DOGANES DHE TAKSAT. TRANSPORTI I MALLRAVE HUMANITARE ESHTE PERJASHTUAR NGA REGJIMI I LEJEVE NDERKOMBETARE DHE BILATERALE DHE TAKSAT E RRUGES.

PERCAKTIMI I LLOJIT TE MALLRAVE HUMANITARE DUHET TE PLOTESOJNE KUSHTET E NEVOJSHME PER PERDORIM, (MJEKESOR, VETERINAR, EKOLOGJIK DHE FITOSANITAR). ME SHUME INFORMACION MBI KUSHTET, DONATORET E MUNDSHEM MUND TE GJEJNE DUKE KONTAKTUAR DIREKT PERSONAT KOPETENT NE MINISTRINE E SHENDETESISE SE REPUBLIKES SE SERBISE DHE NE KRYQIN E KUQ TE REPUBLIKES SE SERBISE:

MINISTRIA E SHENDETESISE
Z. ALEKSANDAR RANKOVIĆ
e-mail: aleksandar.rankovic@zdravlje.gov.rs
tel: 00381 11 361 4890
cell. 00381 64 616 3321

KRYQI I KUQ
DREJTORI I DEPARTAMENTIT NDERKOMBETAR
Z. LJUBOMIR MILADINOVIĆ
e.mail: ljubomir@redcross.org.rs,  indep@redcross.org.rs
tel: 00381 11 328 10 86, 303 21 19/ ext.217
fax: 00381 11 262 28 30


ME QELLIM PERSHPEJTIMIN E KONTROLLIT FITOSANITAR NE KUFI, DONATORET TE CILET DERGOJNE USHQIM ME DASHAMIRESI JANE TE LUTUR QE TE PAKETOJNE NE MENYRE TE NDARE USHQIMIN ME PREJARDHJE SHTAZORE NGA USHQIMI ME PREJARDHJE BIMORE DHE SAKTESISHT TE CILESOJNE PESHEN E GJITHSECILIT.

3. DOKUMENTET E NEVOJSHME

VERTETIM MBI DONACIONIN TE CILIN E LESHON DHE NOTERIZON AMBASADA E REPUBLIKES SE SERBISE. PJESE PERBERESE E VERTETIMIT ESHTE DEKLARATA ME LISTEN E MALLIT TE CILIN DONATORI E DERGON NE REPUBLIKEN E SERBISE SI NDIHME HUMANITARE. FORMULARI I VERTETIMIT MUND TE MERRET NE ZYREN KONSULLORE TE AMBASADES SE REPUBLIKES SE SERBISE.

4. INFORMACIONE TE TJERA TE NEVOJSHME

DATA E NISJES SE DERGESES
NUMRI I TARGES SE MJETIT TE TRANSPORTIT
EMRAT DHE NUMRAT E DOKUMENTAVE TE UDHETIMIT TE SHOFERIT DHE TE PERSONAVE SHOQERUES


Floods in Serbia - Condolences book

The Embassy of the Republic of Serbia to the Republic of Albania has the sad duty to inform that during the latest floods in the Republic of Serbia large number of its citizens lost their lives. Because of that fact, Government of the Republic of Serbia, on its session on May 20, 2014, declared the three days of mourning over the death of flood victims.


The Book of Condolences will be open at the Embassy of the Republic of Serbia, 9/1 Donika Kastrioti st. in Tirana on May 21, 2014 from 14.00 to 16.00 hours, and on May 22 and 23, 2014 from 10.00 to 14.00 hours.


News - Archive
Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri
Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović
Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë
Takimi i Ministrave të Arsimit
Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej
Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit
No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein
Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods
Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra
Floods in Serbia - Condolences book
Floods in Serbia - collecting financial aid and grants
Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries - meeting Stefanović-Meta
MRKIC: PRAGMATIC RELATIONS WITH ALBANIA ON EU PATH
Official State Program for Aniversary celebration "Edict of Milan 313 - 2013", Serbia