| |     ћирилица | latinica  
Home
KORONA VIRUS - COVID 19


Njoftim Për votimin në zgjedhjet parlamentare në Republikën e Serbisë për vitin 2020

Njoftojmë qytetarët e Republikës së Serbisë që zgjedhjet për deputetët popullor të Republikës së Serbisë do të mbahen më 26 prill 2020. Sipas nenit 10 të Ligjit për zgjedhjet të deputetëve popullorë të drejtën për të zgjedhur deputetë dhe të jetë zgjedhës për deputet e ka i rrituri, shtetasi i Republikës së Serbisë i aftë për të punuar me banim në Republikën e Serbisë.

Read more...
Vizita e Ministrit të Bujqësisë, Pyjeve dhe Manaxhimit të Ujrave Branislav Nedimović në Shqipëri, më 6 Mars 2018

Gjatë vizitës së Ministrit të Bujqësisë, Pyjeve dhe Manaxhimit të Ujrave, Z. Branislav Nedimović u takua në Tiranë me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural të Republikës së Shqipërisë, Niko Peleshi. 

Pastaj u mbajt takimi i dy delegacioneve, në të cilin ministrat ranë dakord për nënshkrimin e dy marrëveshjeve, si edhe ndihmën e ekspertëve tonë në fushën e integrimit evropian të Shqipërisë. 


Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë më 15 Shkurt 2018

Në pritjen që kemi organizuar me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë më 15 shkurt në hotel “Tirana Internacional” ishin të pranishëm rreth 300 mysafirë të huaj dhe vendas, ndër të cilat ishin të gjithë ambasadorët dhe të ngarkuarit me punë dhe atashetë ushtarakë, numër i madh i diplomatëve, përfaqësuesit e organizatave ndërkombëtare dhe drejtuesit e Zyrës rajonale për bashkëpunimin e të rinjve dhe Fondit për Ballkanin Perëndimor me bashkëpunëtorët. Nga të ftuarit vendas ishin zëvendësministrat e Punëve të Jashtme, dhe Arsimit, Sportit dhe Rinisë, kryetarët e Komiteteve Shtetëror për Pakicat dhe për Fetë, këshilltarët diplomatik dhe ekonomik të Presidentit të Republikës, drejtori i Protokolit Shtetëror, Avokati i Popullit, Drejtor i Agjencisë Kombëtare për Turizëm, drejtorët nga disa Ministri, Nënkryetari i Bashkisë Durrës, disa konsuj nderi etj.
 

Ishin edhe disa deputete të partive opozitare dhe politikanë, duke përfshirë edhe Kryetaren e Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe bashkëshorte e kreut të shtetit, kreun e grupit parlamentar të Partisë Demokratike, Zëvendëskryetarin e Komisionit parlamentar për Punët e Jashtme, Kryetarin e Partisë për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut, si edhe Kryetarin e Partisë Demokracia Sociale, katër ish ministra të Punëve të Jashtme dhe ministra të tjera.

Përveç Rektorit të Universitetit të Tiranës, drejtorëve të instituteve më të shquara nga fusha e politikës së jashtme dhe të brendshme, disa profesorë të Universitetit, ishin të pranishëm edhe përfaqësuesit e komuniteteve fetare, disa pronarë të mediave dhe gazetarë dhe kryetarët e të tri shoqatave të pakicës serbe me disa anëtarë më aktiv.

Veçanërisht e rëndësishme ishte prania e mysafirëve të shquar nga bota e biznesit, duke përfshirë kryetaren e Bashkimit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, kryetarët e Shoqatave të investitorëve dhe bankave të huaja, Shoqatave të kompanive greke, si dhe disa pronarë të kompanive private.

Pritja është mbajtur në falenderim të donacionit të Dhomës ekonomike të Serbisë. 


Pritja e Vitit të Ri të Presidentit të Republikës Ilir Meta për Krerët e Misioneve Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, 18 Janar 2018

Takimi tradicional i Vitit të Ri për Krerët e Misioneve Diplomatike në Shqipëri, i organizuar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë, më 18 Janar 2018, morën pjesë Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, Kryetarët e Komisioneve Parlamentare për Punët e Jashtme dhe për Integrimin Evropian, një numër i madh i deputetëve, diplomatëve shqiptarë dhe figurave publike.

Fjalimin përshëndetës e mbajti Ambasadori Miroljub Zarić, Dekan i Trupit Diplomatik. 

Zyrtarëve të huaj dhe vendas iu drejtua dhe Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta, i cili foli për ngjarjet më të rëndësishme të politikës së brendshme dhe të jashtme gjatë vitit 2017 dhe për aktivitetet e ardhshme që priten në vend në vitin 2018.


Konsultime konsullore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, në nivelin e ndihmësit të ministrit, janë mbajtur në Tiranë, më 18 Janar 2018.

Në konsultimet konsullore është shprehur gatishmëria e ndërsjelltë për zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit konsullor dhe përshpejtimin e gjendjes së marrëveshjeve të Republikës së Serbisë dhe Republikës së Shqipërisë, me ndryshimin e marrëveshjeve ekzistuese dhe me përfundimin e marrëveshjeve të reja bilaterale dhe është rënë dakord që do të fillohej edhe me harmonizimin e Konventës konsullore, e cila do të kontribuojë mbrojtjes më të mire të të drejtave dhe interesit të shtetasve të të dy vendeve. 

Me rastin e konsultimeve konsullore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, të mbajtur në Tiranë më 18 Janar 2018, Ambasadorin Aca Jovanović dhe ushtruesin e detyrës së ndihmësit të Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë i priti Ditmir Bushati, Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme të  Republikës së Shqipërisë.Takimi i Vitit të Ri i Kryeministrit Edi Rama për Misionet Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, më 13 dhjetor 2017

Në pritjen tradicionale të këtij viti për Krerët e Misioneve Diplomatike në Shqipëri, e organizuar nga Kryeministri Edi Rama në godinën e Qeverisë, më 13 dhjetor 2017, fjalimin e hapjes e mbajti Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Ditmir Bushati.

Ambasadori Miroljub Zarić, Dekan i Trupit Diplomatik, iu drejtua Krerëve të Misioneve Diplomatike dhe zyrtarëve shqiptarë me një fjalim të veçantë.

Në fund, Kryeministri Edi Rama foli për rezultatet më të rëndësishme të politikës së brendshme dhe të jashtme që ka arritur Shqipëria gjatë vitit 2017 dhe planet për vitin 2018.

 


Pjesëmarrja e Minisrit të Ekonomisë së Serbisë Goran Knežević, në seancën e parë të përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Serbi në Tiranë, më 25. nëntor 2017.

Ministri i Ekonomisë së Serbisë Goran Knežević mori pjesë në seancën e parë të përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Serbi në Tiranë, në të cilën morën pjesë një numër i madh biznesmenësh serbë dhe shqiptarë. Delegacioni i biznesmenëve serbë u drejtua nga Presidenti i Dhomës së Tregtisë së Serbisë Marko Çadezh

Dhoma e përbashkët Shqipëri-Serbi me selinë në Tiranë mbledh më shumë se 100 kompani nga të dyja vendet. Themelet janë vendosur nga Presidenti i Serbisë Aleksandar Vučić dhe Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama në Forumin ekonomik në Nish, në tetor të vitit 2016.

Pas sesionit të Dhomës së Përbashkët, u mbajt Forumi i biznesmenëve shqiptarë dhe serbë, të cilët po marrin pjesë në panairin “PANAIR 2017”, në ngjarjen më të madhe të panairit në Shqipëri. Më shumë se 200 biznesmenë nga mbi 100 kompani serbe ishin të pranishëm në Tiranë këto ditë, nga të cilat 41 morën pjesë në këtë panair.


Pjesëmarrja e Ministrit të Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić në mbledhjen e Ministrave ReSPA në Tiranë, më 6 nëntor 2017.

Ministri i Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić u takua gjatë pjesëmarrjes në mbledhjen e Ministrave ReSPA në Tiranë, me Ministren e Administratës Publike në Qeverinë e Malit të Zi Suzana Pribilović.

Takimi i Ministrit të Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić me Zv/kryeministren e Qeverisë së Shqipërisë Senida Mesi në Tiranë, më 7 nëntor 2017.

Ministri i Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić bashkëbisedoi në Tiranë me Zv/kryeministren e Qeverisë së Shipërisë Senida Mesi për mundësitë e bashkëpunimit në fushën e reformës së administratës publike. 
Ružić dhe Mesi kanë theksuar që për ofrimin e shërbimeve më efikase për qytëtarët është e rëndësishme të vendosen vendet unike administrative. Ai theksoi se administrata me përparimin e vazhdueshëm duhet të tregojë që është shërbimi i vërtet i qytetarëve dhe ekonomisë dhe që koha e pritjes në sportelet dhe sasia e letrave të mos kthehen kurrë. Është rënë dakord edhe shqyrtimi i nënshkrimit të Marrëveshjes të dy qeverive, i cili do të nënkuptojë shkëmbimin dhe praktikën e zyrtarëve në të dy vende.

 


Pjesëmarrja e Ministres Ana Brnabić në Konferencën Rajonale ReSPA në Tiranë më 18 Maj 2017

Ministre e Administratës Shtetërore dhe Qeverisjes Vendore Ana Brnabić mori pjesë në Konferencën rajonale për kryerjen e shërbimeve publike në vendet e Ballkanit Perëndimor – „Nismat dhe inovacionet në rrugën drejt BE-së “, e cila është mbajtur në Tiranë më 18 Maj.
Në konferencën e organizuar nga Shkolla Rajonale për Administratën Publike (ReSPA), kanë marrë pjesë edhe Ministrja e Inovacionit dhe Administratës Publike të Republikës së Shqipërisë, М.Harito, Ministrja e Administratës Publike të Malit të Zi, S.Pribilović dhe Ministrja e Shoqërisë Informatike dhe Administratës Publike të Maqedonisë M.Arsovska Tomovska.

Qëllimi i konferencës ishte që të nxirren në pah të gjithë parakushtet e domosdoshme për përmirësimin e cilësisë së shërbimeve për qytetarët dhe ekonominë, ku krahas ministreve moren pjesë mbi 40 folës të cilët përfaqësonin Ballkanin Perëndimor, nëntë vende anëtare të BE-së si dhe organizatat dhe institucionet rajonale dhe evropiane.


Vanja Udovičić, Ministër i Rinisë dhe Sportit në Tiranë, më 08. Dhjetor 2016.

Ministri i Rinisë dhe Sportit të Republikës së Serbisë, Vanja Udovičić  ka qenë i pranishëm në hapjen solemne të Zyrës Rajonale për Bashkëpunimin Rinor (RYCO)

dhe më pas u është drejtuar pjesëmarrësve të konferencës së mbajtur me këtë rast në Tiranë më 8 Dhjetor.

Ministër Vanja Udovičić mori pjesë dhe në takimin e Këshillit Drejtues të mbajtur në të njëjtën ditë.


 


Vladan Vukosavljević, Ministër i Kulturës dhe Informimit në Tiranë më 22 Shkurt 2017

Delegacioni i Ministrisë së Kulturës dhe Informimit i kryesuar nga Ministri i Kulturës dhe Informimit Vladan Vukosavljević, ka marrë pjesë në Konferencën Vjetore të Këshillit të Ministrave të Kulturës të Vendeve të Evropës Juglindore, e cila është mbajtur më 21-22 Shkurt 2017 në Tiranë.


Ministri Vukosavljević ka firmosur me Ministren e Kulturës së Shqipërisë, Mirela Kumbaro – Furxhi, Programin e Bashkëpunimit Kulturor midis Ministrisë së Kulturës dhe Informimit  të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë për periudhën 2017-2021.


Ministri Vukosavljević është takuar më 23 Shkurt në Ambasadën e Republikës së Serbisë  me kryetarët e Shoqatës së Minoritetit Serbo-Malazez “Moraça-Rozafa” nga Shkodra, Shoqatës Ortodokse Serbe “Shën Jovan Vladimiri” nga i njëjti qytet dhe Shoqatës Serbe “Jedinstvo” nga Fieri.


Information to tender

INVITATION TO TENDER FOR THE PROVISION OF REAL ESTATE SALES SERVICES – THE SALE OF DIPLOMATIC REAL ESTATE IN NEW YORK (UNITED STATES OF AMERICA), TOKYO (JAPAN), BONN (GERMANY), AND BERNE (SWITZERLAND)

- Bosnia and Herzegovina, the Republic of Croatia, the Republic of Macedonia, the Republic of Slovenia, and the Republic of Serbia – as the sole Successor States to the former Socialist Federal Republic of Yugoslavia (hereinafter “the SFRY”) – and the co-owners of diplomatic and consular property of the SFRY, as the previous title owner, hereby issue an invitation to tender for the provision of the service of brokering the sale of the following immovable property :

a) Permanent Mission of the SFRY to the UN, New York, USA (854 Fifth Avenue, N.Y. 10065); additional indicative data: block 1391, Lot 6, site area 3,600 sq. ft./30 x 120, gross living area 16,125 sq. ft, est. 1910;

b) Residence of the Permanent Representative of the SFRY to the UN, New York, USA (730 Park Avenue, N.Y. 10021); additional indicative data: Apt. 16/17B, cooperative interest, 718/30.000 shares, block 1385, Lot 37, project name: Park 71st St. Corp., gross living area above grade 4,294 sq. ft., Act. Age: 1929;

c) Embassy and residence of the SFRY in Tokyo, Japan (7-24, 4-chome, Kitashinagawa Shinagawa-ku, Tokyo); additional indicative data: land 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Tokyo, registered total area 995.27 m2 (app. 28 m x 30 m), building 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Tokyo, total floor area 1,725.70 m2 (size in building design document), time of completion 1965;

d) Embassy of the SFRY in Bonn, Germany (Schlossallee 5, 5300 Bonn 2), additional indicative data: land register Mehlem, entry no. 2,865, building and garden/courtyard area 5,441 m2, Schlossallee 1 and 5, floor area 1,565 m2 (ground floor, cellar, attic, underground garage with 14 parking spaces);

e) Embassy and residence of the SFRY in Berne, Switzerland (Seminarstrasse 5, 3006 Bern), additional indicative data: estate: nr. 199 Bern 4, land area: total 1,760 m2, building gross area 540 m2, garden area/courtyard 1,220 m2, construction year: 1978.

The Successor States underline the following:

- The service of brokering the sale of all the immovable property listed above will be awarded to a single real estate agency, which will be awarded the contract by the Successor States;

- The deadline for submitting tenders is 30 days from the day following the issuing of this invitation to tender, while the Successor States will notify tenderers of their decision within 50 days from the deadline for submitting tenders;

- Among the references qualifying them to successfully broker the sale of the listed property, interested tenderers will submit the following documents, and define their conditions for providing brokerage services. In their offer, the interested tenderers will include:

a) Documents certifying that the tenderer is a registered company;

b) Documents proving that the tenderer has offices, branches, or partner organisations in the countries where the property on sale is located, operating in the listed cities (New York, USA; Tokyo, Japan; Bonn, Germany; Bern, Switzerland);

c) Documents showing the tenderer’s turnover amounted to at least US$ 100 million  in the last three years;

d) Guarantee for the offer in the amount of US$ 50,000.00 (the guarantee will be returned to the tenderer upon the signing of the brokerage contract); 

e) Performance guarantee in the amount of US$ 100,000.00 (the performance guarantee will be returned to the tenderer upon the completion of the contract);

f) Evidence of financial and business solvency;

g) Evidence of technical and professional capacities and references proving the successful provision of brokerage services;

h) Certificate of no conviction of the tenderer/legal entity and its CEO, in accordance with the legal provisions of the country of the registered seat of the tenderer and permanent residence of its CEO;

- The period of validity of the tender shall be at least 90 days from the date of submission;

- Interested tenderers will specify their tenders as a brokerage fee, which is a percentage of the total gross sales price of the property listed above;

- The lowest brokerage fee shall be the decisive criterion in selecting the successful tenderer, provided that the tenderer meets all the above conditions;

- Interested tenderers will submit their tenders (in a sealed envelope, marked with the designation ‘Do not open’) by registered mail addressed to:

Stanislav Vidovič, Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Slovenia, SI-1001 Ljubljana, Prešernova cesta 25.

- The Successor States will provide appraisals of the market value of all the listed immovable property to the successful tenderer; the property’s appraised market value will represent the minimum asking price for the property concerned, unless otherwise decided by the Successor States;

- The sale of the immovable property will be conducted preferably by way of public auction or by any other method in accordance with the local real estate market practice for each immovable property concerned, as advised by interested tenderers in their tenders;

- The Successor States reserve the right not to select any tenderer, even if all conditions are met;

- The immovable property listed in this invitation to tender may be sold separately or not. Each Successor State must confirm the sale of each immovable property under the terms to be negotiated with the best offer/potential buyer prior to concluding the sale if the purchase price offered is below the appraised market value or the minimum asking price.

- Contact details for additional information: gp.mzz@gov.si or sekretariat.mzz@gov.si.

 

TENDERER INFORMATION SHEET

Tenderer's legal name
Tenderer's country of constitution
Tenderer's year of constitution
Tenderer's legal address
Tenderer's authorized representative (name, address, telephone numbers, fax numbers, e-mail address)
Eventual partner organizations in countries where the property for sale is located a) New York:
b) Tokyo:
c) Bonn:
d) Berne:
Tenderer's turnover by year (indicated in local currency and in EUR applying the reference rates of the European Central Bank - http://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html)
2013:  2014:  2015:

Submission of tender guarantee using the attached Form B-1 (underline) yes no
Accept performance guarantee using the attached Form B-2 (underline) yes no
Evidence of financial and business solvency (underline) yes no
Evidence of technical and professional capacities and references proving the successful provision of brokerage services (underline) yes
no
Certificate of no conviction of the tenderer/legal entity and its CEO (underline) yes no
Period of validity of the tender (minimum taking in consideration Invitation to tender provisions – deadline for submitting tender 30 days following issuing of invitation and notification of decision within 50 days from deadline for submission of tenders = 80 days) (insert dd.mm.yyyy)
Brokerage fee
(in % of total gross sales price of immovable property)
Suggested method of sale for each immovable property a) Permanent Mission, New York:

b) Residence, New York:

c) Embassy and residence, Tokyo:

d) Embassy, Bonn:

e) Embassy and residence, Berne:

 

TENDER BOND (GUARANTEE)

Name of the bank:     
Place and date:     
Beneficiary (Contracting Authority): Permanent Mission of the Republic of Slovenia to the United Nations in New York, 630 Third Avenue, 20th Floor, New York, N. Y. 10017, USA, representing the successor states of the former Socialist Federal Republic of Yugoslavia, namely Bosnia and Herzegovina, the Republic of Croatia, the Republic of Macedonia, the Republic of Slovenia and the Republic of Serbia
     
Guarantee No.     

In accordance with the Invitation to tender for the provision of real estate sales services – the sale of diplomatic real estate in New Yok (United States of America), Tokyo (Japan), Bonn (Germany), and Berne (Switzerland), dated ______________ for the following transaction: 1. Service of brokering the sale of immovable property listed above by a single real estate agency, which will be awarded the contract by the successor states of the former SFRY

for the needs of the Contracting Authority (beneficiary of this guarantee), the Tenderer _______________________________________________________________________ is bound - in order to prove seriousness of the Tender in this procurement procedure - to submit a bank guarantee amounting to USD 50,000.00 (fifty thousand 00/100).

The bank is bound to pay the sum indicated in the following cases:
a) if the Tenderer withdraws or changes the bid during the Tender validity period specified in the Tender (e.g. until the successor states of the former SFRY notify tenderers of their decision) or
b) if the Tenderer having been notified of the acceptance of its Tender during the Tender validity period:
• fails or refuses to conclude the contract in compliance with the provisions of the Instructions to Tenderers, or
• fails or refuses to submit the performance bond in compliance with the provisions of the Instructions to Tenderers.

We hereby undertake to be bound within 15 days upon the receipt of the first written claim of the Contracting Authority to pay to the Contracting Authority the abovementioned sum without requiring any additional argumentation, if it states in its claim that this sum belongs to it due to the occurrence of one or both of the above cases and states which case or cases occurred.

The claim invoking the bond shall be submitted to the bank and it shall contain:
1. an original statement of the Contracting Authority invoking the performance bond in compliance with the aforementioned paragraph and
2. the original of the Tender Bond No. _______ /_______.

This bond decreases with each, by this guarantee, realized payment.
This bond shall be valid until the Tenderer is selected in the aforementioned Tender procedure and (in case the whole or partial Tender is accepted) until the moment when the selected Tenderer concludes the contract with the Contracting Authority and submits to it the performance bond, but no later than until the expiration of the validity of the contract.

If we do not receive any claim from you regarding the payment of the guaranteed sum within 90 days from the deadline for submitting tenders, this guarantee ceases to be valid regardless of whether it has been returned.
This guarantee is not transferable.
Any disputes between the beneficiary and the bank shall fall within the jurisdiction of the competent court in New York City and are subject to law, valid in New York City.

Bank
(Seal and signature)


INSTRUCTIONS FOR COMPLETING THE FORM*: Tender Bond (Form B-1)

The Tenderer may submit equivalent suretyship insurance with an insurance company with the same content as defined in this sample.
 

PERFORMANCE BOND (GUARANTEE)

Name of the bank:     
Place and date:       
Beneficiary (Contracting Authority): Permanent Mission of the Republic of Slovenia to the United Nations in New York, 630 Third Avenue, 20th Floor, New York, N. Y. 10017, USA, representing the successor states of the former Socialist Federal Republic of Yugoslavia, namely Bosnia and Herzegovina, the Republic of Croatia, the Republic of Macedonia, the Republic of Slovenia and the Republic of Serbia
     
Guarantee No.     


In accordance with the contract ______________________________________ (contract title, contract number, date), concluded between the beneficiary and the contractor __________________________________________ (name of the Contractor) for the performance of __________________________ (subject matter of the contract), in the time limit ____________ (date, days, months), in the quantity and quality, defined in the contract, the Contractor is bound to perform the following services:

Service of brokering the sale of immovable property listed above by a single real estate agency, which will be awarded the contract by the successor states of the former SFRY

On the Contractor’s request, we hereby undertake to be irrevocably and unconditionally bound by this guarantee to pay USD 100,000.00 (in writing one hundred thousand 00/100) within 15 days upon the receipt of your first written claim, if the Contractor does not fulfill his contractual obligations in agreed quality, quantity and time limits defined in the aforementioned contract. Our obligation is also valid in case the fulfillment of contractual obligations is only partial. 

The claim invoking the performance bond shall be submitted to the bank and it shall contain:
1. an original statement of the Contracting Authority invoking the performance bond in compliance with the previous paragraph, and
2. the original of the Performance Bond No. ________ /________.

This performance bond decreases with each, by this guarantee, realized payment.

This performance bond shall be valid at the latest until __________. After the expiry of this date, the bond shall be void. Our obligation expires automatically regardless of whether the bond has been returned.

If at any time during the validity of this bond the beneficiary agrees with the Contractor to extend the time limit for the execution of the awarded project, or in case the Contractor fails to fulfill the contractual obligations, the Contractor and the bank may reach a mutual agreement to extend the validity of this bond.

This bond is not transferable.

Any disputes between the beneficiary and the bank shall fall within the jurisdiction of the competent court in New York City and are subject to law, which is valid in New York City.


Bank
(Seal and signature)

INSTRUCTIONS FOR COMPLETING THE FORM*: Performance Bond (Form B-2)

The Tenderer may submit equivalent suretyship insurance with an insurance company with the same content as defined in the sample.
 


Takimi trepalësh i Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë në Tiranë, më 20 Janar

Nënkryetari i Parë i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Dačić mori pjesë në Takimin e Dytë Trepalësh të Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë,  në Tiranë, më 20 Janar 2016.

Ministri  Dačić më përpara zhvilloi takime dypalëshe me Ministrin e Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Ditmir Bushati

dhe me homologun italian Paolo Gentiloni.

Nënkryetari i Parë i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Dačić gjatë qendrimit në Tiranë u takua dhe me Kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama.


Ministri i Minierave dhe Energjitikës mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015

Ministri i Minierave dhe Energjitikës Aleksandar Antić mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015. Me këtë rast, Sekretariati i Komunitetit Energjitik dhe përfaqësuesit e Komisionit Evropian konstatuan që Serbia ka bërë më shumë nga të gjitha anëtaret për çështjen e përshtatjes së regulativës më legjislacionin e BE-së, që është më e avancuar në liberalizimin e tregut të energjisë elektrike dhe gazit, që është e vetmja që ka filluar krijimin e rezervave të detyrueshme të naftës dhe që nga të gjitha shtetet anëtare respekton në masën më të madhe të gjitha detyrimet kontraktuese. Në mbledhje u mor një vendim për pranimin e Direktives Evropiane të efikacitetit energjitik, gjë që do të krijojë një detyrim tek të gjitha vendet anëtare që të sillen shumë më të përgjegjshme ndaj energjisë dhe të realizojnë kursimet në objektet që janë në pronësi të qeverisë, si edhe në rrjetet e shpërndarjes.


Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik me nje grup studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015

Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik Dr. Srđan Verbić me nje grup prej 50 studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015, ku u pritën nga Kryeministri Edi Rama dhe Ministrja e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolla. Kjo vizitë u organizua në përputhje me Marrëveshjen midis Serbisë dhe Shqipërisë për themelimin e Zyrës Rajonale për të rinjtë e Ballkanit Perëndimor, e cila u paralajmërua në muajin gusht nga Kryeministrat e Serbisë dhe Shqipërise, Aleksandar Vučić dhe Edi Rama. Të rinjtë nga Serbia gjatë qëndrimit ishin të akomoduar tek moshatarët e tyre shqiptarë dhe përveç Tiranës vizituan dhe Elbasanin ku panë ndeshjen e futbollit Shqipëri-Serbi.

 


Vizita zyrtare e Kryetarit të Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić në Shqipëri

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić qëndroi ne Tiranë më 27 dhe 28 Maj 2015 si Kryeministri i parë serb i cili ka ardhur në një vizitë zyrtare në Shqiperi.  Vizita filloi me pritjen zyrtare të organizuar me të gjitha nderet shteterore në Pallatin e Brigadave

vazhdoi me bisedën e Kryeministrit Aleksandar Vučić dhe Edi Ramës

dhe pastaj edhe të delegacioneve të të dyja vendeve.

Kryeministrat Vučić dhe Rama e kanë bërë të ditur përmbajtjen e bisedës në konferencën shumë e vizituar për gazetarët.

Vizita vazhdoi  me takimet e Kryeministrit Vučić me Kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta

dhe Presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani

si edhe me Kryebashkiakun e Tiranës, Lulzim Basha.

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Serbisë, Aleksandar Vučić mbaroi ditën e pare të vizitës në Tiranë me një takim me perfaqësuesit e shoqatave serbe në Shqipëri.

Ditën e dyte të vizitës zyrtare, Kryetari i Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić mori pjesë  në Forumin “Tirana Talks 2015 – Forumi Ekonomik i Vjenës” ku kishte një ekspozim shumë të

 

 

 

 

 


Pjesëmarrja e Nënkryetarit të parë të Qeverisë dhe Ministrit e Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë Ivica Dačić në takimet në Tiranë

Pjesëmarrja e Nënkryetarit të Parë të Qeverisë dhe Ministrit të Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Dačić, në takimin vjetor të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, si edhe në

takimin e Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore, të mbajtur në Tiranë më 22 maj 2015 në të cilët ka pasur dhe ekspozime shumë gjithëpërfshirëse.


Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve të Brendshme Dr. Nebojša Stefanović në Samitin Rajonal kundër ekstremizmit të dhunshëm në Tiranë

Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve të Brendshme, Dr. Nebojša Stefanović në Samitin Rajonal kunder ekstremizmit të dhunshëm i cili është mbajtur në Tiranë më 19 dhe 20 Maj. Ministër Stefanović më 20 Maj u është drejtuar pjesëmarrësve të konferencës në sesionin “Forcimi i lidhjeve të zbatimit të ligjit në komunitet për të luftuar ekstremizmin e dhunshëm” me një ekspozim shumë të shquar.


Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri

Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Serbisë, Maja Gojković zhvilloi një vizitë zyrtare në Shqiperi më datë 4-5 Mars 2015, me ftesën e Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta. Pas bisedimëve është mbajtur konferenca e përbashkët shtypi me interesim te lartë. Kjo ishte vizita e parë e një kryetari të Ansamblesë Popullore të Serbisë në Shqipëri.

 

Kryetaren e Ansamblesë, Maja Gojković e kanë pritur gjatë vizitës dhe Presidenti i Shqiperisë, Bujar Nishani,

Kryetari i Qeverisë, Edi Rama,

si edhe Kryebashkiaku i Tiranës, Lulzim Basha.

 

 


Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović

Nënkryetarja e Qeverisë dhe Ministrja e Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës të Republikës së Serbisë, Prof. Dr. Zorana Mihajlovic me bashkëpunëtorët e saj ka vizituar Shqipërinë më 5 shkurt 2015 dhe në Tiranë ka biseduar me Ministrin e Zhvillimit ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes të Shqipërisë, Arben Ahmetaj për avancimin e mëtejshëm të bashkëpunimit dypalësh dhe realizimin e projekteve infrastrukturore që duhet të lidhin jo vetëm dy vendet tona, por edhe rajonin me Evropën. Pas bisedës, ministrat kanë mbajtur një konferencë të përbashkët shtypi ku ndër të tjerash e  kanë bërë të ditur që është formuar një Grup pune i përbashkët serbo-shqiptar i cili deri më 1 Prill do të formulojë sugjerimin e një dokumenti të përbashkët bashkëpunimi përgjithësisht të dakorduar tashmë nga kryeministrat Aleksandar Vucic dhe Edi Rama në Berlin. Grupi i punës do të merret me projekte të mëdhenj infrastrukturorë mes të cilëve është dhe ndërtimi i rrugës Nish-Prishtinë-Tiranë me qëllim daljen e ketij aksi në port, ndertimi i Koridorit 11 nga Beogradi deri në Mal të Zi dhe kryqëzimi i tij me Autostraden Adriatiko-joniane, i ashtuquajturi Koridori i kaltër, dhe rindërtimi i hekurudhës Beograd-Bar dhe lidhja e saj me portet shqiptare.


Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë

Delegacioni treanëtarësh i Këshillit për Diasporën dhe Serbët në Rajon i Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë në përmbajtjen e të cilit janë Dr. Janko Veselinović, kryetari i Këshillit dhe anëtarët Aleksandar Čotrić dhe Milan Đurica, kanë qëndruar ne Shqipëri nga 30 Nëntor deri më 4 Dhjetor 2014. Me këtë rast kane vizituar Shoqatën e minoritetit serbo-malazez “Moraça-Rozafa” dhe Shoqatën Orthodokse “Shën Jovan Vladimir” në Shkodër si edhe kishën e Shen Trinisë në Vrakë në të cilën gjatë festave fetare shërbimi kryhet në gjuhën serbe.

Ditën e dytë të qëndrimit, delegacioni vizitoi selinë e Shoqatës serbe “Jedinstvo” në Fier dhe nxënësit e kursit të gjuhës serbe i cili mbahet në fshatin Rreth Libofshë në afërsi të Fierit.

Delegacioni është takuar edhe me disa zyrtarë shqiptarë, me Nënkryetarin e Kuvendit të Shqipërisë, Vangjel Dule,

Kryetarin e Grupit Parlamentar të miqësisë me Serbinë, Dr. Petrit Vasili dhe Kryetarin e Komisionit Paralamentar për Legjislacionin, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, Fatmir Xhafaj.

Delegacionin e kanë pritur Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla

si edhe Avokati i Popullit të Shqipërisë, Igli Totozani.

Në fund të një vizite gjithëpërfshirëse, anëtarët e delegacionit kanë biseduar edhe me Kreun e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasador Florian Raunig,

dhe pastaj kanë vënë një kurorë lulesh në monumentin e ushtarëve dhe atdhetarëve të cilët u vranë në territorin e Shqipërisë në periudhën nga 1912 deri 1918, i cili gjendet në varrezën e qytetit në Tiranë.

 


Takimi i Ministrave të Arsimit

Takimi i Ministrit të Arsimit, Shkences dhe Еdukimit të Republikës së Serbise, Srđan Verbić me Ministren e Edukimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, Lindita Nikolla në Tiranë më 7 Tetor 2014


Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej

Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej dhe delegacionit të përberë nga Arkipeshkopi i Cetinjës dhe Mitropoliti malazez-bregdetar Zoti Amfilohije, Ipeshkvi i Rashkës dhe Prizrenit dhe të Kosovës dhe Metohisë Zoti Teodosije dhe Hieromurgu Andrej në Tiranë, më 1 Qershor 2014.


Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit

Qeveria e Republikës së Serbisë ka nxjerrë vendimin për heqjen e vizave për hyrjen në Republikën e Serbisë për qytetarët e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit, mbajtësit e të gjitha llojeve të pasaportave  përveç fletëve të udhëtimit dhe pasaportave të cilat lëshohen në përputhje me konventat ndërkombëtare, nëse nuk ekzistojnë pengesa të tjera nga neni 11 i Ligjit për të huajt.
Ky vendim hyn në fuqi më 30. qershor 2015.


No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein

Government of the Republic of  Serbia approved on 18th June 2015 the Decision on entrance Republic of Serbia WITHOUT VISA for citizens of Qatar, Kuwait, Oman and Kingdom of Bahrain.
(Decision applies to holders of passports, hower it does not apply for holders of travel documents issued in accordance with the inetrnational conventions). Decision approved by the Government of the Republic of Serbia is valid from 30th June 2015.


Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods

FLOODS IN SERBIA
GENERAL INFORMATION ON
HUMANITARIAN DONATIONS IN GOODS

1. DONATIONS HAVE TO BE ADDRESSED TO:

RED CROSS OF SERBIA,
SIMINA ST. 19, BELGRADE,
REPUBLIC OF SERBIA

2. CUSTOMS PROCEDURE
CUSTOMS PROCEDURE ON IMPORT OF COLLECTED HUMANITARIAN GOODS IS MAXIMALY LIBERALIZED. HUMANITARIAN GOODS IMPORTED TO SERBIA ARE EXEMPTED OF CUSTOM DUTIES AND CHARGES. TRANSPORT OF HUMANITARIAN GOODS IS EXEMPTED FROM THE REGIME OF MULTILATERAL AND BILATERAL LICENCES AND MOTORWAY TOLLS.
CERTAIN KINDS OF HUMANITARIAN GOODS MUST APLLY NECESSARY CONDITIONS FOR USE (MEDICAL, VETERINARY, ECOLOGICAL OR FITOSANITARY). MORE INFORMATION ON THE CONDITIONS POTENTIAL DONATORS CAN OBTAIN IN DIRECT CONTACT WITH RESPONSIBLE PERSONS IN THE MINISTRY OF HEALTH OF SERBIA AND THE RED CROSS OF SERBIA:
MINISTRY OF HEALTH
Mr. Aleksandar Rankovic
e-mail: aleksandar.rankovic@zdavlje.gov.rs
Phone: 00381 11 361 4890
Cell. 00381 64 616 3321

RED CROSS
Head of International Department
Mr. Ljubomir Miladinovic
e-mail: ljubomir@redcross.org.rs, indep@redcross.org.rs
Phone: 00381 11 328 10 86, 303 21 19/ ext. 217
Fax: 00381 11 262 28 30
Cell: 00381 62 880 1502, 00381 64 880 15 02

IN ORDER TO SPEED UP FITOSANITARY CONTROL ON THE BORDER, DONATORS WHO ARE SENDING FOOD ARE KINDLY REQUESTED TO SEPARATLY PACK FOOD OF ANIMAL AND PLANT ORIGIN AND TO NOTIFY EXACT WEIGHT OF EVERY STATED KIND OF FOOD.
3. NECESSARY DOCUMENTS
CERTIFICATE ON DONATION ISSUED AND SEALED BY THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA. INTEGRAL PART OF CERTIFICATE IS STATEMENT WITH THE LIST OF GOODS SENT BY DONATOR TO REPUBLIC OF SERBIA AS HUMANITARIAN AID.
CERTIFICATE FORM IS AVAILABLE AT THE CONSULAR SECTION OF THE EMBASSY OF REPUBLIC OF SERBIA.
4. OTHER USEFUL INFORMATION
DATE OF DEPARTURE OF SHIPMENT
PLATES NO. OF TRANSPORTING VEHICLE
PASSPORT DETAILS (NAМЕ OF THE BEARER, PASSPORT NUBER) OF THE DRIVER AND FOLLOWING PERSONS
 


Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra

PERMBYTJET NE SERBI
INFORMACION I PERGJITHSHEM
MBI DONACIONET HUMANITARE NE MALLRA

1. DONACIONET DUHET TE DERGOHEN NE ADRESEN E MEPOSHTEME:

KRYQI I KUQ I SERBISE
SIMINA 19, BEOGRAD
REPUBLIKA E SRBISE

2. PROCEDURA DOGANORE

PROCEDURA DOGANORE PER IMPORTIN E MALLRAVE HUMANITARE TE MBLEDHURA ESHTE LIBERALIZUAR MAKSIMALISHT. MALLRAT HUMANITARE TE CILAT IMPORTOHEN NE SERBI JANE PERJASHTUAR NGA PAGESAT E DOGANES DHE TAKSAT. TRANSPORTI I MALLRAVE HUMANITARE ESHTE PERJASHTUAR NGA REGJIMI I LEJEVE NDERKOMBETARE DHE BILATERALE DHE TAKSAT E RRUGES.

PERCAKTIMI I LLOJIT TE MALLRAVE HUMANITARE DUHET TE PLOTESOJNE KUSHTET E NEVOJSHME PER PERDORIM, (MJEKESOR, VETERINAR, EKOLOGJIK DHE FITOSANITAR). ME SHUME INFORMACION MBI KUSHTET, DONATORET E MUNDSHEM MUND TE GJEJNE DUKE KONTAKTUAR DIREKT PERSONAT KOPETENT NE MINISTRINE E SHENDETESISE SE REPUBLIKES SE SERBISE DHE NE KRYQIN E KUQ TE REPUBLIKES SE SERBISE:

MINISTRIA E SHENDETESISE
Z. ALEKSANDAR RANKOVIĆ
e-mail: aleksandar.rankovic@zdravlje.gov.rs
tel: 00381 11 361 4890
cell. 00381 64 616 3321

KRYQI I KUQ
DREJTORI I DEPARTAMENTIT NDERKOMBETAR
Z. LJUBOMIR MILADINOVIĆ
e.mail: ljubomir@redcross.org.rs,  indep@redcross.org.rs
tel: 00381 11 328 10 86, 303 21 19/ ext.217
fax: 00381 11 262 28 30


ME QELLIM PERSHPEJTIMIN E KONTROLLIT FITOSANITAR NE KUFI, DONATORET TE CILET DERGOJNE USHQIM ME DASHAMIRESI JANE TE LUTUR QE TE PAKETOJNE NE MENYRE TE NDARE USHQIMIN ME PREJARDHJE SHTAZORE NGA USHQIMI ME PREJARDHJE BIMORE DHE SAKTESISHT TE CILESOJNE PESHEN E GJITHSECILIT.

3. DOKUMENTET E NEVOJSHME

VERTETIM MBI DONACIONIN TE CILIN E LESHON DHE NOTERIZON AMBASADA E REPUBLIKES SE SERBISE. PJESE PERBERESE E VERTETIMIT ESHTE DEKLARATA ME LISTEN E MALLIT TE CILIN DONATORI E DERGON NE REPUBLIKEN E SERBISE SI NDIHME HUMANITARE. FORMULARI I VERTETIMIT MUND TE MERRET NE ZYREN KONSULLORE TE AMBASADES SE REPUBLIKES SE SERBISE.

4. INFORMACIONE TE TJERA TE NEVOJSHME

DATA E NISJES SE DERGESES
NUMRI I TARGES SE MJETIT TE TRANSPORTIT
EMRAT DHE NUMRAT E DOKUMENTAVE TE UDHETIMIT TE SHOFERIT DHE TE PERSONAVE SHOQERUES


Floods in Serbia - Condolences book

The Embassy of the Republic of Serbia to the Republic of Albania has the sad duty to inform that during the latest floods in the Republic of Serbia large number of its citizens lost their lives. Because of that fact, Government of the Republic of Serbia, on its session on May 20, 2014, declared the three days of mourning over the death of flood victims.


The Book of Condolences will be open at the Embassy of the Republic of Serbia, 9/1 Donika Kastrioti st. in Tirana on May 21, 2014 from 14.00 to 16.00 hours, and on May 22 and 23, 2014 from 10.00 to 14.00 hours.


Floods in Serbia - collecting financial aid and grants

23.05.2014.

1. PAYMENT INSTRUCTIONS – EUR

SWIFT MESSAGE FIN 103

FIELD 32A:                         VALUE DATE-CURRENCY-AMOUNT

FIELD 50K:                        ORDERING CUSTOMER

FIELD 56A:                        DEUTDEFFXXX
(intermediary)                   DEUTSCHE BANK AG, F/M
(korespodent banka)      TAUNUSANLAGE 12
(correspondent bank)     GERMANY

FIELD 57A:                         /DE20500700100935930800
(acc. with bank)                 NATIONAL BANK OF SERBIA (NARODNA BANKA SRBIJE)
(broj računa korespodent banke)  BEOGRAD, NEMANJINA 17
(correspondent bank account number) SERBIA
      

SWIFT                                    NBSRRSBG


FIELD 59:                              /RS35908504619019323080
(iban)                                     MINISTRY OF FINANCE (MINISTARSTVO FINANSIJA)
(beneficiary)                         TREASURY ADMINISTRATION (UPRAVA ZA TREZOR) 
                                                BEOGRAD, POP LUKINA 7-9,
                                                SERBIA

FIELD 70:                               DETAILS OF PAYMENT 

 

2. PAYMENT INSTRUCTIONS – USD

SWIFT MESSAGE FIN 103

FIELD 32A:                              VALUE DATE-CURRENCY-AMOUNT

FIELD 50K:                             ORDERING CUSTOMER

FIELD 56A:                              BKTRUS33XXX
(intermediary)                         DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS
(korespodent banka)            NEW YORK, 60 WALL STREET
(correspondent bank)          UNITED STATES
     

FIELD 57A:                              /04415465

(broj računa korespodent banke)           NATIONAL BANK OF SERBIA (NARODNA BANKA SRBIJE)
(correspondent bank account number) BEOGRAD, NEMANJIA 17
(acc. with bank)                                           SERBIA
      

SWIFT :                                    NBSRRSBG


FIELD 59:                                /RS35908504619019323080
(iban)                                       MINISTRY OF FINANCE (MINISTARSTVO FINANSIJA)
(beneficiary)                           TREASURY ADMINISTRATION (UPRAVA ZA TREZOR)
                                                  BEOGRAD, POP LUKINA 7-9
                                                  SERBIA

FIELD 70:     DETAILS OF PAYMENT 

 

3. INSTRUKCIJA ZA PLAĆANJE U LJEKIMA

Račun otvoren kod “ALPHA BANK”, Tirana

Korisnik računa: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Broj računa: AL55902112090201230009940424


Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries - meeting Stefanović-Meta

Tuesday, 8 October 2013
National Assembly Speaker at Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries
The Speaker of the National Assembly of the Republic of Serbia, Dr Nebojsa Stefanovic took part in the Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries in Budapest.
Addressing the participants of the Conference about Serbia’s results and aspirations in the European integration process, Speaker Stefanovic said that the signing of the Stabilisation and Association Agreement was a turning point in Serbia’s European integration process as it set the ground for the further improvement of political, economic and trade relations and defined the obligation to harmonise the national legislation with the EU acquis communautaire and promote regional cooperation.
Speaker Stefanovic opined that the preparation of the negotiations framework by the European Commission and the beginning of the screening of the reforms implemented up to now and harmonisation with European legislation are of paramount importance for the beginning of systemic reform in Serbia.
Dr Nebojsa Stefanovic stressed that Serbia has begun a decisive combat against corruption and crime and zero-tolerance for corruption is the most important issue in Serbia today. He said that European Union membership is Serbia’s strategic and chief foreign policy goal, just like for the other countries in the region, and stressed that Serbia has launched the negotiations process and has had initial screening meetings with representatives of the European Commission.
Serbian National Assembly Speaker Dr Nebojsa Stefanovic took over the chairing of the Conference in the course of the morning session.
Between the two sessions of the Conference, the Speaker of the National Assembly of the Republic of Serbia Dr Nebojsa Stefanovic met, in separate bilateral meetings, with the Vice-President of the Montenegrin Parliament Branko Radulovic and Albanian Parliament Speaker Ilir Meta.
Speaker Stefanovic and the Vice-President of the Montenegrin Parliament discussed interparliamentary cooperation between the two countries, as well as economic cooperation particularly in the spheres of infrastructure, energy, tourism and agriculture.
The Speaker of the National Assembly of the Republic of Serbia and the Albanian Parliament Speaker spoke about beginning to improve the cooperation between the two countries, interparliamentary cooperation via parliamentary friendship groups and resolving differences through dialogue for the stability and in the interest of the citizens and the region.
 


MRKIC: PRAGMATIC RELATIONS WITH ALBANIA ON EU PATH

NEW YORK, 9/25/2013 (B92) –Foreign Minister of the Republic of Serbia Ivan Mrkić said after a meeting with his Albanian colleague Ditmir Bushati the two countries "should work pragmatically on the development of relations." This is the case, said Mrkić, "since the goal of both of them is to join the EU."
Serbian Minister told Tanjug after he conferred with Bushati on the sidelines of the 68th regular session of the UN General Assembly in New York that such meetings offer a unique opportunity to confer with many foreign officials, adding that during his stay in New York he will have around 20 bilateral meetings. "I conferred with the Albanian colleague on the two countries' relations and we agreed that he will visit Belgrade so as to put the pragmatic approach in the development of relations in the forefront as both countries want to join the EU," Mrkić said.
 


Official State Program for Aniversary celebration "Edict of Milan 313 - 2013", Serbia

 

About "Edict of Milan 313"   http://edictofmilan2013.com/en/ 

State program   http://edictofmilan2013.com/en/official-state-program-for-aniversary-celebration-edict-of-milan-313-2013-serbia/


News
KORONA VIRUS - COVID 19
Njoftim Për votimin në zgjedhjet parlamentare në Republikën e Serbisë për vitin 2020
Vizita e Ministrit të Bujqësisë, Pyjeve dhe Manaxhimit të Ujrave Branislav Nedimović në Shqipëri, më 6 Mars 2018
Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë më 15 Shkurt 2018
Pritja e Vitit të Ri të Presidentit të Republikës Ilir Meta për Krerët e Misioneve Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, 18 Janar 2018
Konsultime konsullore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, në nivelin e ndihmësit të ministrit, janë mbajtur në Tiranë, më 18 Janar 2018.
Takimi i Vitit të Ri i Kryeministrit Edi Rama për Misionet Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, më 13 dhjetor 2017
Pjesëmarrja e Minisrit të Ekonomisë së Serbisë Goran Knežević, në seancën e parë të përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Serbi në Tiranë, më 25. nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministrit të Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić në mbledhjen e Ministrave ReSPA në Tiranë, më 6 nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministres Ana Brnabić në Konferencën Rajonale ReSPA në Tiranë më 18 Maj 2017
Vanja Udovičić, Ministër i Rinisë dhe Sportit në Tiranë, më 08. Dhjetor 2016.
Vladan Vukosavljević, Ministër i Kulturës dhe Informimit në Tiranë më 22 Shkurt 2017
Information to tender
Takimi trepalësh i Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë në Tiranë, më 20 Janar
Ministri i Minierave dhe Energjitikës mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015
Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik me nje grup studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015
Vizita zyrtare e Kryetarit të Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić në Shqipëri
Pjesëmarrja e Nënkryetarit të parë të Qeverisë dhe Ministrit e Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë Ivica Dačić në takimet në Tiranë
Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve të Brendshme Dr. Nebojša Stefanović në Samitin Rajonal kundër ekstremizmit të dhunshëm në Tiranë
Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri
Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović
Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë
Takimi i Ministrave të Arsimit
Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej
Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit
No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein
Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods
Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra
Floods in Serbia - Condolences book
Floods in Serbia - collecting financial aid and grants
Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries - meeting Stefanović-Meta
MRKIC: PRAGMATIC RELATIONS WITH ALBANIA ON EU PATH
Official State Program for Aniversary celebration "Edict of Milan 313 - 2013", Serbia
News - Archive