| |     ћирилица | english  
Naslovna
Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matilčne države i Srba u regionu i matične države i dijaspore

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/lat

https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta 2022.

Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 12. marta 2022. godine u ponoć), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.


Opširnije...
Dan državnosti, nacionalni praznik Republike Srbije

Dan državnosti, nacionalni praznik Republike Srbije obeležavamo 15. februara kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje Srbije, i na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni Ustav Srbije.Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i i Srba u regionu i matične države i dijaspore

Obaveštavamo da je po osnovu ovlašćenja MSP, državni sekretar N.Starović doneo odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore. Uvid u objavljene odluke o sufinansiranju projekata možete ostvariti na sledećim linkovima:

www.mfa.rs

www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/ODLUKA O SUFINANSIRANJU PROJEKATA KOJI DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE – PODRŠKA OSNIVANJU NOVIH ŠKOLA I ODELJENJA DOPUNSKE NASTAVE SRPSKOG JEZIKA U DIJASPORI

Doneta je Odluka o sufinansiranju projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore – podrška osnivanju novih škola i odeljenja dopunske nastave srpskog jezika u dijaspori. Uvid u donetu odluku možete izvršiti na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu:

www.mfa.gov.rs i www.dijaspora.gov.rsTEHNIČKI KOMITET ZA KOVID 19 U REPUBLICI ALBANIJI USVOJIO SLEDEĆE NOVE MERE:

- OD 1.SEPTEMBRA POLICIJSKI ČAS OD 24:00 DO 06:00

- OD 1.SEPTEMBRA, GRAĐANI KOJI ULAZE U REPUBLIKU ALBANIJU NA SVIM GRANIČNIM PRELAZIMA MORAJU ISPUNJAVATI JEDAN OD SLEDEĆA TRI USLOVA:

1. PASOŠ/POTVRDA ZA VAKCINACIJU, OD DATUMA POTPUNE VAKCINACIJE NAJMANJE DVE NEDELJE

2. NEGATIVAN PCR TEST (ROK OD 72 SATA) ILI BRZI TEST NA ANTIGEN (ROK OD 48 SATI).

3. DOKAZ O PRELEŽANOJ SARS-KOVID 2 INFEKCIJI, VALIDAN DO 6 MESECI NAKON IZLEČENJA

OVA PRAVILA VAŽE I ZA ONE GRAĐANE KOJI PROLAZE, ODNOSNO TRANZITIRAJU KROZ ALBANIJU. DECA DO 6 GODINA NE PODLEŽU OVIM PRAVILIMAJavni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu

Uvid u raspisani javni poziv možete izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Obaveštavamo da je ministar spoljnih poslova N.Selaković, 19. jula o.g. doneo odluke broj 324/30-2021, 325/30-2021-01 и 326/30-2021/01 o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu.

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Samit Zapadnog Balkana u Tirani, 10. jun 2021

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je današnji sastanak u okviru Samita Zapadnog Balkana u Tirani bio teži nego što je očekivala i da se više pričalo o drugim temama, među kojima i o dijalogu Beograda i Prištine, nego o onome što je potrebno regionu.


Opširnije...
Republika Srbija u “Mesecu Frankofonije”

Republika Srbija, kao pridružena članica Frankofonije, zajedno sa celom frankofonom zajednicom u svetu obeležava „Mesec Frankofonije“. Za sve ljubitelje srpske kulture i francuskog jezika Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je priredilo bogat program. Ambasada Republike Srbije u Tirani vas poziva da otkrijete raznolikost i bogatstvo srpske kulture na francuskom jeziku.Republika Srbija povoljna destinacija za poslovanje i investiranje u istraživanje i razvoj i nove tehnologije

Kabinet predsednika Vlade R.Srbije predstavio je dve brošure sa ciljem promocije Republike Srbije kao povoljne destinacije za poslovanje i investiranje u istraživanje i razvoj i nove tehnologije. Brošurama se može pristupiti na sledećim internet adresama:

1. Brošura „SERBIA – Emerging tech development hub” – https://innovations.serbiacreates.rs/

2. Brošura “Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede” - https://inovacije.srbijastvara.rs/VAŽNO UPOZORENJE - LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLJIVANJE ZA GLASANJE

Tekst saopštenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u vezi sa lažnim sajtom za prijavljivanje za glasanje iz inostranstva mozete preuzeti na sledećem liniku:

http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/?script=latObaveštenje o glasanju na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji 2020. godine

Obaveštavamo građane Republike Srbije da će izbori za Narodne poslanike Republike Srbije biti održani 21. juna 2020. godine. Prema članu 10. Zakona o izboru narodnih poslanika pravo da bira poslanika i da bude biran za poslanika ima punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji.


Opširnije...
DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE

Ministarstvo kulture i informisanja, u nameri da stanovništvu u R.Srbiji, ali i inostranstvu, olakša pristup sadržajima iz kulture, imajući u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture i redukciju poslovnog procesa odnosno zabranu okupljanja u zatvorenim prostorima za više od 50 osoba, uputilo je preporuku ustnovama kulture da se građanima omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture.

Na veb stranici Ministarstva kulture i informisanja možete pronaći spisak digitalnih sadržaja u oblasti kulture koje nude ustanove kulture: http://kultura.gov.rs/lat/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje-

kao i pristupom na veb sajt Digitalna solidarnost: https://www.digitalnasolidarnost.gov.rsUčešće predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, 20-21. decembra 2019.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom prvog dana učešća na skupu lidera Zapadnog Balkana u Tirani, 20.decembra, imao zajednički sastanak s predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom.


Opširnije...
КОРОНА ВИРУС - COVID 19Ukidanje viza za državljane Katara, Kuvajta, Omana i Bahreina

Vlada Republike Srbije donela odluku o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju državljanima Katra, Kuvajta, Omana i Bahreina, nosiocimima svih vrsta putnih isprava, osim putnih listova i putnih isprava koje se izdaju u skladu sa madjunarodnim konvencijama, mogu da udju bez vize u Republiku Srbiju, ukoliko ne postoje ostale smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.
Ova odluka stupa na snagu 30. juna 2015. godine.Poseta Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Gospodina Irineja

Poseta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina irineja i delegacije u kojoj su bili i Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Gospodin Teodosije i jeromonah Andrej, Ambasadi Republike Srbije u Tirani, 01. juna 2014. godine.
 

 


Opširnije...
Izuzimanje iz režima multilateralnih i bilateralnih transportnih dozvola

O B A V E Š T E N J E

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije obavestilo je da je, zbog uvedenog vanrednog stanja, prevoz humanitarne pomoći za poplavljena područja izuzet iz režima multilateralnih i bilateralnih dozvola, i ta vozila će se u Republiku Srbiju propuštati bez međunarodnih dozvola i po ubrzanom postupku.

Tirana, 22. maj 2014. godineHumanitarni SMS brojevi

О B А V Е Š Т Е N J Е

Оbaveštavamo Vas da ne postoji mogućnost da se slanjem SMS poruke na broj 1003 ne može uplatiti donacija za pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Republike Srbije. Ovaj vid donacije se može realizovati isključivo sa telefonskih brojeva koji pripadaju operaterima mobilne telefonije u Republici Srbiji.

Tirana, 22. maj 2014. godineDani žalosti u Republici Srbiji i otvorena knjiga žalosti

O B A V E Š T E N J E

Poštovani,
obaveštavamo Vas da je Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 20. maja 2014. godine donela Odluku o proglašenju Dana žalosti povodom smrti i stradanja velikog broja građana u poplavama na teritoriji Republike Srbije.
Danom žalosti proglašeni su 21, 22 i 23. maj 2014. godine.
Povodom proglašenja Dana žalosti u Ambasadi Republike Srbije u Tirani u navedene dane  otovorena je Knjiga žalosti.
Upis i Knjigu žalosti je moguć:
- 21.05. u vremenu od 14,00 do 16,00 časova;   
- 22.05. u vremenu od 10,00 do 14,00 časova;
- 23.05. u vremenu od 10,00 do 14,00 časova.   

Tirana, 21. maj 2014. godinePoplave u Republici Srbiji

1. Instrukcija za plaćanje u evrima (EUR)

SWIFT MESSAGE FIN 103

FIELD 32A:    VALUE DATE-CURRENCY-AMOUNT

FIELD 50K:    ORDERING CUSTOMER

FIELD 56A:    DEUTDEFF
(korespodent banka)

FIELD 57A:    /DE20500700100935930800
(broj računa korespodent banke)

SWIFT:           NBSRRSBG


FIELD 59:     /RS35908504619019323080
(IBAN)
                      MINISTARSTVO FINANSIJA
                      UPRAVA ZA TREZOR

FIELD 70:    DETAILS OF PAYMENT 

 

2. Instrukcija za plaćanje u US dolarima (USD)

SWIFT MESSAGE FIN 103

FIELD 32A:    VALUE DATE-CURRENCY-AMOUNT

FIELD 50K:    ORDERING CUSTOMER

FIELD 56A:    BKTRUS33
(korespodent banka)

FIELD 57A:    /04415465
(broj računa korespodent banke)

SWIFT:          NBSRRSBG

FIELD 59:     /RS35908504619019323080
(IBAN)
                       MINISTARSTVO FINANSIJA
                       UPRAVA ZA TREZOR

FIELD 70:    DETAILS OF PAYMENT 

 

3. Instrukcija za plaćanje u ljekima (LJEK):

Račun otvoren kod "ALPHA BANK", Tirana

Korisnik računa: EMBASSZ OF THE REPUBLIC OF SERBIA

Broj računa: AL55902112090201230009940424

 

 

 

 

 Prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije 2014.g.
Ambasador M. Zarić je podovom Dana državnosti Republike Srbije priredio u Tirani prijem, kojem se odazvalo preko 350 zvanica iz društveno-političkog i javnog života, kulture, nauke, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, poslovnih krugova i albanskih sredstava javnoginformisanja. Među prisutnima bili su predsednik Parlamenta Albanije I. Meta, ministarka kulture M. Kumbaro, predsednik poslaničke grupe Pokreta socijalsta za integracije P. Vasilji, poslanici SP i DP I. Zećišti, G. Rulji i K. Isljami. Pored toga prijemu su se odazvali i presednici Ustavnog i Vrhovnog suda B. Dedja i Dž. Zaganjori, kao i jedan sudija ustavnog suda, zatim zamenik Visokog saveta pravosuđa E. Ćefa, guverner Centralne banke Albanije A. Fulani, predsednik Državnog komiteta za vere, generalni direktor državne informativne agencije ATA, kao i sadašnji i bivši diplomatski savetnici predsednika Republike. Pored navedenih visokih gostiju, prisusvovali su i zamenici ministara za ekonomski razvoj, trgovinu i preduzetništvo, poljoprivrede, ruralnog razvoja i vodoprivrede, savetnik premijera za kulturnu diplomatiju, a iz MIP Albanije direktor Državnog protokola, pomoćnik ministra za bilateralu, direktorka Regionalne direkcije, šef Sektora za konzularne poslove i dijasporu i dosadašnji albanski ambasador u Beogradu. Po tradiciji, prijemu su se odazvali predstavnici svih verskih zajednica, akademici, rektori i dekani više državnih univertizeta i privatnih univerziteta, predstavnici političkih partija i lokalnih vlasti kao što je prefekt grada Tirane i predsednici opština Ljibovš i Šijak i potpredsednik grada Drača. Kao i ranijih godina, prijemu su se u velikom broju odazvali predstavnici sprske manjine u Albaniji predvođeni predsednicima njihovih udruženja i našim predstavnikom u Državnom komitetu za manjine.


Otvaranje kursa srpskog jezika u selu Hamilj u okrugu Fier

23. novembar 2013.g. - Udruženje Srba "Jedinstvo" iz Fiera otvorilo je još jedan kurs srpskog jezika u selu Hamilj u okrugu Fier. Pored predstavnika udruženja i oko 200 meštana otvaranju kursa su prisustvovali ambasador M. Zarić i prvi savetnik M. Mitrović, predsednik udruženja "Sveti Jovan Vladimir" S. Ajković s predstavnicima udruženja "Morača-Rozafa" iz "Skadra" i predsednik romskog udruženja "Amarodrom" Lj. Kazandžiu.

Prema navodima predsednika udruženja "Jedinstvo" E. Duljevića, u Hamilju živi 80 porodica pripadnika srpske manjine iz Raške oblasti koji su zainteresovani da njihova deca uče srpski jezik, a interes su pokazali i pripadnici romske populacije u tom kraju. Planirano je da se časovi održavaju tokom vikenda, a pohađaće ih oko 50 dece različitih uzrasta. Nastava će se odvijati u iznajmljenoj prostoriji u centru sela. Na ulazu u prostorije postavljena je tabla i istaknute sprska i albanska zastava.

Otvaranje kursa privuklo je veliku pažnju albanskih medija, a posebno najgledanijih privatnih TV stanica.Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu

11. novembar 2013.g. - Kolektiv Ambasade, na čelu s ambasadorom M. Zarićem, položio je venac na spomen kosturnicu srpskih ratnika u Balkanskim i Prvom svetskom ratu na Gradskom groblju u Tirani. Vence su položili i predsednik Privredne komore Srbije Ž. Sertić koji se nalazio u zvaničnoj poseti Albaniji i prestavnici udruženja naše manjine "Morača-Rozafa" i "Sveti Jovan Vladimir" iz Skadra i "Jedinstvo" iz Fiera.

 

 

 Za bolju privrednu saradnju sa Albanijom

Predsednik PKS Željko Sertić razgovarao je u Tirani i Draču sa predstavnicima albanske vlade i privrede o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić razgovarao je u Tirani sa Nikom Pelešijem, zamenikom predsednika Vlade Albanije, o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje. Tokom radne posete Albaniji, Sertić se sastao i sa Arbenom Ahmetajom, ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva, Edmundom Hadžinastom, ministrom transporta i infrastrukture i Ilir Žilom, predsednikom Unije privrednih i industrijskih komora Albanije.

U razgovorima je istaknuto da su Srbija i Albanija otvorene za saradnju na svim poljima, radi stabilnosti u regionu i boljeg korišćenja potencijala obe države. Peleši je ocenio posetu predsednika PKS kao veoma važnu i značajnu za dalje unapređenje privredne saradnje Srbije i Albanije, pokretanje zajedničkih projekata i nastup na trećim tržištima. Peleši je rekao da Albanija mora da se oslanja na svoje susede i izrazio spremnost da se lično angažuje na unapređenju privredne saradnje, bez političkih kompleksa, jer "biznis uvek ide za korak ispred politike".

Ukazano je, takođe, da postoji veliki prostor za povećanje robne razmene dve zemlje, koja iznosi samo oko 100 miliona dolara godišnje. Potvrđena je spremnost da se na proleće 2014. godine organizuje poslovni forum u Beogradu, na kojem bi srpski i albanski privrednici, u direktnim razgovorima, razmotrili moguće zajedničke projekte i poslove. Albanski partneri  istakli su spremnost Vlade u Tirani da se realizuju zajednički projekti, posebno u domenu infrastrukture i trgovine, kao i da se radi na otklanjanju svih eventualnih prepreka saradnji. Ocenjeno je da ovu godinu treba iskoristiti za napredak kooperacije u svim oblastima.

Poseta predsednika PKS Albaniji, realizovana je u okviru aktivnosti usmerenih na promociju privrednih kapaciteta Srbije. Sertić se sastao i sa Edmondom Palušajem, generalnim direktorom Nacionalnog centra za licenciranje, Eneidom Guria, izvršnim direktorom Albanske agencije za promociju investicija i razvoj, Andreom Džavara, predsednikom Privredne komore Drača,  Nikolin Jakom, predsednikom komore Tirane, kao i sa nekoliko vodećih privrednika Albanije. Tokom posete Luci Drač, predsednik Privredne komore Srbije razgovarao je i sa Selimom Belortajom, generalnim direktorom Luke Drač, kao i sa Besimom Troplinijem, vlasnikom kompanije „Albamar“, koja se bavi ribarstvom i prometom plodova mora.

Povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik PKS Željko Sertić položio je venac na Spomenik rodoljubima i palim borcima iz ratova od 1912. do 1918. godine, u prisustvu ambasadora Srbije u Albaniji Miroljuba Zarića i predstavnika Udruženja Srba Albanije „Jedinstvo“.
 Evro-atlantska konferencija predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana - susret Stefanović-Meta

Utorak, 8. oktobar 2013.
Predsednik Narodne skupštine na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana
Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović učestvovao je na Evro-atlantskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana koja se održava u Budimpešti.
U svom obraćanju učesnicima Konferencije, na temu rezultata i stremljenja Srbije u procesu evropskih integracija predsednik Stefanović je istakao da je za Srbiju prekretnica u procesu evropskih integracija nastupila potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čime su stvorene neophodne pretpostavke za dalje unapređenje političkih, ekonomskih i trgovinskih odnosa, kao i da se definisala obaveza usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU i unapredila regionalna saradnja.
Predsednik Stefanović ocenio je da su priprema pregovaračkog okvira od strane Evropske komisije i početak skrininga do sada sprovedenih reformi i usklađenosti sa evropskim zakonodavstvom od najveće važnosti za početak sistemskih reformi u Srbiji.
Dr Nebojša Stefanović istakao je da je Srbija započela odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala i da je nulta tolerancija prema korupciji danas najvažniji stav u Srbiji. Ocenio je da je članstvo u Evropskoj uniji strateški i glavni spoljnopolitički cilj Srbije kao i drugih zemalja u regionu i istakao da je Srbija započela proces pregovora, kao i da su održani prvi sastanci skrininga sa predstavnicima Evropske komisije.
Tokom prepodnevne sesije, predsedavanje Konferenciji preuzeo je predsednik Narodne skupštine Srbije dr Nebojša Stefanović.
Između dve sesije Konferencije, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se, u odvojenim bilateralnim susretima sa potpredsednikom Parlamenta Crne Gore Brankom Radulovićem i predsednikom Parlamenta Albanije Ilir Metom.
Tokom sastanka predsednika Stefanovića i potpredsednika Parlamenta Crne Gore razgovaralo se o međuparlamentarnoj saradnji dve zemlje, kao i o saradnji u svim oblastima privrede, a naročito u oblastima infrastrukture, energetike, turizma i poljoprivrede.
Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Parlamenta Albanije razgovarali su o početku unapređenja saradnje dve zemlje, međuparlamentarnoj saradnji, u vidu poslaničkih grupa prijateljstva i rešavanju razlika kroz dijalog u cilju stabilnosti i interesa građana naše zemlje i regiona.
 Vesti
Raspisani konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matilčne države i Srba u regionu i matične države i dijaspore
Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta 2022.
Dan državnosti, nacionalni praznik Republike Srbije
Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i i Srba u regionu i matične države i dijaspore
ODLUKA O SUFINANSIRANJU PROJEKATA KOJI DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE – PODRŠKA OSNIVANJU NOVIH ŠKOLA I ODELJENJA DOPUNSKE NASTAVE SRPSKOG JEZIKA U DIJASPORI
TEHNIČKI KOMITET ZA KOVID 19 U REPUBLICI ALBANIJI USVOJIO SLEDEĆE NOVE MERE:
Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
Samit Zapadnog Balkana u Tirani, 10. jun 2021
Republika Srbija u “Mesecu Frankofonije”
Republika Srbija povoljna destinacija za poslovanje i investiranje u istraživanje i razvoj i nove tehnologije
VAŽNO UPOZORENJE - LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLJIVANJE ZA GLASANJE
Obaveštenje o glasanju na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji 2020. godine
DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE
Učešće predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, 20-21. decembra 2019.
КОРОНА ВИРУС - COVID 19
Ukidanje viza za državljane Katara, Kuvajta, Omana i Bahreina
Poseta Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Gospodina Irineja
Izuzimanje iz režima multilateralnih i bilateralnih transportnih dozvola
Humanitarni SMS brojevi
Dani žalosti u Republici Srbiji i otvorena knjiga žalosti
Poplave u Republici Srbiji
Prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije 2014.g.
Otvaranje kursa srpskog jezika u selu Hamilj u okrugu Fier
Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Za bolju privrednu saradnju sa Albanijom
Evro-atlantska konferencija predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana - susret Stefanović-Meta
Arhiva vesti