| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Гватемале о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, потписан у Београду новембра 2016. године, ступио на снагу 17. јануара 2018. године. Од тог датума, држављани обе државе, носиоци дипломатских и службених пасоша, имају право на улазак, транзит и боравак на територији друге стране без визе, у трајању до 90 (деведесет) дана од датума уласка.


 
 
 
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства за Европу и иностране послове Републике Албаније, на нивоу помоћника министра, одржане су у Тирани, 18. јануара 2018. године.

На конзуларним је изражена обострана спремност за даље развијање конзуларних односа и сарадње и унапређење уговорног стања Републике Србије и Републике Албаније, изменом постојећих и закључењем нових билатералних споразума и договорено је да ће се приступити и усаглашавању Конзуларне конвенције, која ће допринети бољој заштити права и интереса држављана две земље.

Поводом конзуларних консултација Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства за Европу и иностране послове Републике Албаније, одржаних у Тирани, 18. јануара 2018. године, амбасадора Ацу Јовановића, в.д. помоћника министра спољних послова Републике Србије примио је Дитмир Бушати, министар за Европу и иностране послове Републике Албаније.


Новогодишњи пријем председника Владе Едија Раме за шефове дипломатских мисија у Републици Албанији, 13. децембра 2017. године

На традиционалном овогодишњем пријему за шефове дипломатских мисија у Албанији, који је организовао премијер Еди Рама у згради Владе, 13. децембра 2017. године, уводно излагање је имао министар за Европу и иностране послове Дитмир Бушати.

Шефовима дипломатских мисија и албанским званичницима се пригодним говором  обратио амбасадор Мирољуб Зарић, доајен дипломатског кора.

 

На крају је премијер Еди Рама говорио о најважнијим унутрашњим и спољнополитичким резултатима које је остварила Албанија током 2017. године и плановима за 2018. годину.

 

 

 

 

 


Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону за 2018. годину

Министарство спољних послова Републике Србије, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону објавила Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону за 2018. годину, а који ће ове године трајати у времену од 12. до 30. марта 2018. године.

Информације, услове и начин реализације Конкурса могу се наћи на следећим линковима:
- за дијаспору:
http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/ и
- за Србе у региону:
http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова