| |     ћирилица | latinica  
Home
Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods

FLOODS IN SERBIA
GENERAL INFORMATION ON
HUMANITARIAN DONATIONS IN GOODS

1. DONATIONS HAVE TO BE ADDRESSED TO:

RED CROSS OF SERBIA,
SIMINA ST. 19, BELGRADE,
REPUBLIC OF SERBIA

2. CUSTOMS PROCEDURE
CUSTOMS PROCEDURE ON IMPORT OF COLLECTED HUMANITARIAN GOODS IS MAXIMALY LIBERALIZED. HUMANITARIAN GOODS IMPORTED TO SERBIA ARE EXEMPTED OF CUSTOM DUTIES AND CHARGES. TRANSPORT OF HUMANITARIAN GOODS IS EXEMPTED FROM THE REGIME OF MULTILATERAL AND BILATERAL LICENCES AND MOTORWAY TOLLS.
CERTAIN KINDS OF HUMANITARIAN GOODS MUST APLLY NECESSARY CONDITIONS FOR USE (MEDICAL, VETERINARY, ECOLOGICAL OR FITOSANITARY). MORE INFORMATION ON THE CONDITIONS POTENTIAL DONATORS CAN OBTAIN IN DIRECT CONTACT WITH RESPONSIBLE PERSONS IN THE MINISTRY OF HEALTH OF SERBIA AND THE RED CROSS OF SERBIA:
MINISTRY OF HEALTH
Mr. Aleksandar Rankovic
e-mail: aleksandar.rankovic@zdavlje.gov.rs
Phone: 00381 11 361 4890
Cell. 00381 64 616 3321

RED CROSS
Head of International Department
Mr. Ljubomir Miladinovic
e-mail: ljubomir@redcross.org.rs, indep@redcross.org.rs
Phone: 00381 11 328 10 86, 303 21 19/ ext. 217
Fax: 00381 11 262 28 30
Cell: 00381 62 880 1502, 00381 64 880 15 02

IN ORDER TO SPEED UP FITOSANITARY CONTROL ON THE BORDER, DONATORS WHO ARE SENDING FOOD ARE KINDLY REQUESTED TO SEPARATLY PACK FOOD OF ANIMAL AND PLANT ORIGIN AND TO NOTIFY EXACT WEIGHT OF EVERY STATED KIND OF FOOD.
3. NECESSARY DOCUMENTS
CERTIFICATE ON DONATION ISSUED AND SEALED BY THE EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA. INTEGRAL PART OF CERTIFICATE IS STATEMENT WITH THE LIST OF GOODS SENT BY DONATOR TO REPUBLIC OF SERBIA AS HUMANITARIAN AID.
CERTIFICATE FORM IS AVAILABLE AT THE CONSULAR SECTION OF THE EMBASSY OF REPUBLIC OF SERBIA.
4. OTHER USEFUL INFORMATION
DATE OF DEPARTURE OF SHIPMENT
PLATES NO. OF TRANSPORTING VEHICLE
PASSPORT DETAILS (NAМЕ OF THE BEARER, PASSPORT NUBER) OF THE DRIVER AND FOLLOWING PERSONS
 


Print version
News
Vizita e Ministrit të Bujqësisë, Pyjeve dhe Manaxhimit të Ujrave Branislav Nedimović në Shqipëri, më 6 Mars 2018
Pritja me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Serbisë më 15 Shkurt 2018
Pritja e Vitit të Ri të Presidentit të Republikës Ilir Meta për Krerët e Misioneve Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, 18 Janar 2018
Konsultime konsullore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë dhe Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, në nivelin e ndihmësit të ministrit, janë mbajtur në Tiranë, më 18 Janar 2018.
Takimi i Vitit të Ri i Kryeministrit Edi Rama për Misionet Diplomatike në Republikën e Shqipërisë, më 13 dhjetor 2017
Pjesëmarrja e Minisrit të Ekonomisë së Serbisë Goran Knežević, në seancën e parë të përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Serbi në Tiranë, më 25. nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministrit të Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale Branko Ružić në mbledhjen e Ministrave ReSPA në Tiranë, më 6 nëntor 2017.
Pjesëmarrja e Ministres Ana Brnabić në Konferencën Rajonale ReSPA në Tiranë më 18 Maj 2017
Vanja Udovičić, Ministër i Rinisë dhe Sportit në Tiranë, më 08. Dhjetor 2016.
Vladan Vukosavljević, Ministër i Kulturës dhe Informimit në Tiranë më 22 Shkurt 2017
Information to tender
Takimi trepalësh i Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë në Tiranë, më 20 Janar
Ministri i Minierave dhe Energjitikës mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015
Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik me nje grup studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015
Vizita zyrtare e Kryetarit të Qeverisë së Republikës së Serbisë Aleksandar Vučić në Shqipëri
Pjesëmarrja e Nënkryetarit të parë të Qeverisë dhe Ministrit e Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë Ivica Dačić në takimet në Tiranë
Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve të Brendshme Dr. Nebojša Stefanović në Samitin Rajonal kundër ekstremizmit të dhunshëm në Tiranë
Kryetarja e Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë Maja Gojković në vizitën zyrtare në Shqipëri
Vizita e Nënkryetares së Qeverisë dhe Ministres së Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës së Republikës së Serbisë Prof. Dr. Zorana Mihajlović
Vizita e Delegacionit të Këshillit për diasporën dhe serbët në rajon, të Ansamblesë Popullore të Republikës së Serbisë
Takimi i Ministrave të Arsimit
Vizita e Shenjtërisë së Tij Patriarku serb Zoti Irinej
Heqja e vizave për shtetasit e Katarit, Kuvajtit, Omanit dhe Bahreinit
No visa required for travel to Serbia for citiyezen of Qatar, Kuwait, Oman and bahrein
Floods in Serbia - General information on humanitarian donations in goods
Permbytjet ne Serbi - Informacion i pergjitshshem mbi donacionet humanitare ne mallra
Floods in Serbia - Condolences book
Floods in Serbia - collecting financial aid and grants
Euro-Atlantic Conference of Parliament Speakers of Western Balkan Countries - meeting Stefanović-Meta
MRKIC: PRAGMATIC RELATIONS WITH ALBANIA ON EU PATH
Official State Program for Aniversary celebration "Edict of Milan 313 - 2013", Serbia
News - Archive